Facebook neemt WhatsApp over

Door 12345dan op donderdag 20 februari 2014 18:51 - Reacties (4)
Categorie: WhatsApp, Views: 1.730

Voor veel mensen is dit schrikken geweest, waaronder ik was geschrokken. WhatsApp heeft geschreven dat alles hetzelfde blijft, dat klopt in mijn ogen voor geen meter. Facebook verdient dit bedrag als iedereen 0,89 euro blijft betalen over 50 jaar nog steeds niet terug. Ook krijgt WhatsApp toch steeds meer concurrentie, zoals WeChat dat nu zeer populair is in Azi.

Ik denk dat de populariteit van WhatsApp gaat dalen, eerst zullen er advertenties komen, daarna wordt er steeds geadviseerd om een Facebook-account aan te maken en daarna is het verplicht om een Facebook-account te koppelen om WhatsApp te gebruiken. Vanaf nu zal ik ook geen WhatsApp meer gebruiken.

Hoe zit het met jullie? Stelt iedereen zich aan? Maak jij nog gebruik van WhatsApp na dit?

Volgende: iPhone 5C in opmars 02-'14 iPhone 5C in opmars

Reacties


Door Tweakers user mvdam, donderdag 20 februari 2014 18:56

Ik ben wel begonnen met het "converteren" van mijn vrienden naar Telegram. Ik denk ook dat mensen het "leuk" vinden om in een zo kort mogelijke tijd een investering van FB minder waard te laten worden door er geen gebruik meer van te maken. Zeker als er zulke belachelijk hoge overnamebedragen mee gemoeid zijn.

Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 20 februari 2014 19:33

Juist de claim dat ze geen advertenties willen tonen is een punt van zorg. Als ze dat wl zouden doen dan is het verdienmodel duidelijk. Nu gaan ze op een andere manier die miljarden dollars terugverdienen. Het enige wat ik als WA gebruiker te bieden heb (behalve advertentieviews) is mijn persoonlijke data. En daar pas ik voor.

Ik ben inmiddels te vinden op telegram en ben deze aan het pushen aan mijn contacten. Uit praktisch oogpunt heb ik besloten nog een weekje WA aan te houden en daarna deze te cancelen.

Door Tweakers user 12345dan, donderdag 20 februari 2014 19:39

-RetroX- schreef op donderdag 20 februari 2014 @ 19:33:
Juist de claim dat ze geen advertenties willen tonen is een punt van zorg. Als ze dat wl zouden doen dan is het verdienmodel duidelijk. Nu gaan ze op een andere manier die miljarden dollars terugverdienen. Het enige wat ik als WA gebruiker te bieden heb (behalve advertentieviews) is mijn persoonlijke data. En daar pas ik voor.

Ik ben inmiddels te vinden op telegram en ben deze aan het pushen aan mijn contacten. Uit praktisch oogpunt heb ik besloten nog een weekje WA aan te houden en daarna deze te cancelen.
Lijkt me een groot probleem, heel veel mensen beschouwen WhatsApp als bonafide. Veel mensen communiceren over belangrijke dingen via WhatsApp.

[Reactie gewijzigd op donderdag 20 februari 2014 19:40]


Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 20 februari 2014 20:07

Precies. Ik gebruik WA vooral voor collega's (dus zakelijk). Die info hou ik juist bewust buiten facebook. Voor mij dus d reden om te stoppen met WA.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier n aanmaken.