iPhone 5C in opmars

Door 12345dan op donderdag 20 februari 2014 19:23 - Reacties (36)
CategorieŽn: Apple, Smartphones, Views: 6.134

Ik, een bezitter van de iPhone 5S walg van het iPhone 5C-idee. Het is een plastic vorm van de iPhone 5, met als enige verschil dat het een betere 4G-dekking heeft. Apple verdient er veel mee omdat ze hem (te) duur te verkopen.

Toch zie ik steeds vaker in de metro, op school en in winkels de iPhone 5C. Ik zie weliswaar ook de iPhone 5S, maar minder. Wij op Tweakers dachten dat de 'C' voor China zou staan, in China houden ze vaak van vele kleuren (niet discriminerend bedoeld). Wie neemt er nou zo'n toestel? Vroegen vele Tweakers zich af. Toch lijkt de iPhone 5C steeds populairder te worden. Ik heb natuurlijk ook vragen gesteld aan mensen met een iPhone 5C, en wat blijkt? Ze vinden hem mooier dan de iPhone 5S. Okť, smaak valt niet te betwisten, maar de iPhone 5S heeft betere hardware, wordt langer ondersteunt door Apple, is naar mijn mening mooier :) en hij heeft een betere camera.

Welke telefoon hebben jullie liever? De iPhone 5C of de iPhone 5S?

Volgende: Mijn beste vriend aan zijn einde 04-'14 Mijn beste vriend aan zijn einde
Volgende: Facebook neemt WhatsApp over 02-'14 Facebook neemt WhatsApp over

Reacties


Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 20 februari 2014 19:28

Specs zijn voor een tweaker leuk, maar de gemiddelde consument heeft genoeg aan het feit dat het een iPhone 5 is. Het nieuwste model. Zij gaan dan voor wat zij het mooiste vinden.

Door Tweakers user THWIT, donderdag 20 februari 2014 19:28

liever Łberhaupt geen iPhone...
Waarom zou ik per se zo'n imago product willen hebben...

Door Tweakers user auto660, donderdag 20 februari 2014 19:29

Ik heb nu een 4S, een telefoon waar ik nog wel een aantal jaar mee wil doen. Hij is nog snel genoeg en de batterijduur is ook lang genoeg. Ik hoop dat IOS8 nog naar de 4S komt maar ik denk het niet.

Maar als ik een nieuwe iPhone moest kiezen dan zou ik voor de 5S gaan. De 5C is, wat jij ook al zegt, net een babytelefoon met al die kleurtjes en de plastic behuizing. (dit is gebaseerd op foto's, ik heb er geen een in mijn handen gehad)

Door Tweakers user MaZeLe, donderdag 20 februari 2014 20:16

Mensen met een iPhone hebben iets te compenseren denk ik altijd maar.. Hetzelfde idee als Youp van 't Hek heeft over mensen die een Porsche rijden.

Dus; doe mij maar een WP of Android (enige andere relevante besturingssystemen zijn er niet).

Door Tweakers user jordanees, donderdag 20 februari 2014 20:23

Ik kan me er soms zo over ergeren dat de huidige 'normale' consument niet kritisch meer kijkt naar welk toestel een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. Tegenwoordig kopen mensen een telefoon omdat die goed gemarketeert is.

Door Tweakers user the mod man, donderdag 20 februari 2014 20:25

Ik vond de 5c wel fijner vasthouden dan de 5s. De uitstraling is wel erg kiddy (de 5c was groen) vond de ipod nano derde? generatie een veel betere uitstraling hebben, qua kleur en qua materiaal.

Door Tweakers user Hennie-M, donderdag 20 februari 2014 20:52

Ik weet het, 'Don't feed the trolls' maar ik kan het toch niet laten om te zeggen tegen de mensen die zeggen dat een iPhone kopen geen verstand hebben en het alleen maar kopen omdat het zo goed gemarket is. Ik heb zelf verschillende android en WP toestellen gehad en ik ben vorig jaar overgestapt naar een iPhone 5 en ik wil voorlopig niets anders meer.

Ik ben erg blij dat ik niet hoef te klieren met custom roms of roottoegang of dat geen enkele populaire app beschikbaar is in de tijd dat het nog relevant is. Ik weet dat het enorme beperkingen heeft maar ik voel mij comfortabel met deze beperkingen. De iPhone schaamt zich hier ook niet voor, het is wat het is en dat werkt voor mij enorm prima. Ik heb na een jaar intensief gebruik nog geen enkel groot probleem gehad. (2x dat de speakers het opeens niet meer deden omdat er stof in de headphone plug zat, even schoonmaken en opgelost)

Over de iPhone5c, ik ben er ook niet gecharmeerd van maar het is een leuk alternatief voor mensen die wel met de tijd mee willen, geen gedoe willen en niet de hoofdprijs (5S) willen betalen.

Door Tweakers user 12345dan, donderdag 20 februari 2014 21:12

Hennie-M schreef op donderdag 20 februari 2014 @ 20:52:
Ik weet het, 'Don't feed the trolls' maar ik kan het toch niet laten om te zeggen tegen de mensen die zeggen dat een iPhone kopen geen verstand hebben en het alleen maar kopen omdat het zo goed gemarket is. Ik heb zelf verschillende android en WP toestellen gehad en ik ben vorig jaar overgestapt naar een iPhone 5 en ik wil voorlopig niets anders meer.

Ik ben erg blij dat ik niet hoef te klieren met custom roms of roottoegang of dat geen enkele populaire app beschikbaar is in de tijd dat het nog relevant is. Ik weet dat het enorme beperkingen heeft maar ik voel mij comfortabel met deze beperkingen. De iPhone schaamt zich hier ook niet voor, het is wat het is en dat werkt voor mij enorm prima. Ik heb na een jaar intensief gebruik nog geen enkel groot probleem gehad. (2x dat de speakers het opeens niet meer deden omdat er stof in de headphone plug zat, even schoonmaken en opgelost)

Over de iPhone5c, ik ben er ook niet gecharmeerd van maar het is een leuk alternatief voor mensen die wel met de tijd mee willen, geen gedoe willen en niet de hoofdprijs (5S) willen betalen.
Mooie reactie, alleen het verschil tussen de iPhone 5C en 5S in prijs is heel klein, maar qua specificaties groot.

Door Tweakers user Arokh, donderdag 20 februari 2014 21:30

Ik begrijp allereerst niet waarom je zou walgen van een priosuct dat sterkt lijkt op een product dat jij zelf hebt.

Ik rijd een renault clio, en kan geen reden verzinnen waarom ik zou walgen van een renault Twingo. Zelfs als ik een 107 zou hebben zou ik niet walgen (denk ik) van een c1 of aigo.

Maar goed. Ik begrijp mensen die een iPhone kopen niet meer 100%, maar heb de eerste iPhone gehad en dat was een geweldige telefoon. Als hij 3g had gehad had ik hem misschien nog wel. Nu een heel erg blije Lumia gebruiker.

bij die lumia heb ik trouwens ook nooit gewalgd van de modellen die onder de mijne gepositioneerd zijn :-D

Heeft Apple al officieel bekend gemaakt hoe lang de iPhone 5 ondersteund gaat worden? Het is namelijk de eerste keer voor mij dat ik hoor dat de 5c korter ondersteund wordt...

PS, Android vind ik vreselijk. Kan er na de iPhone en WP niet aan wennen. Heb het 3 x geprobeerd, met een Galaxy S2, een Chinees en een Xperia Z, maar vind het nog steeds niets. Dus ik kan me jouw voorkeur best voorstellen voor een bepaald product.

Door Tweakers user 12345dan, donderdag 20 februari 2014 21:54

Arokh schreef op donderdag 20 februari 2014 @ 21:30:
Ik begrijp allereerst niet waarom je zou walgen van een priosuct dat sterkt lijkt op een product dat jij zelf hebt.

Ik rijd een renault clio, en kan geen reden verzinnen waarom ik zou walgen van een renault Twingo. Zelfs als ik een 107 zou hebben zou ik niet walgen (denk ik) van een c1 of aigo.

Maar goed. Ik begrijp mensen die een iPhone kopen niet meer 100%, maar heb de eerste iPhone gehad en dat was een geweldige telefoon. Als hij 3g had gehad had ik hem misschien nog wel. Nu een heel erg blije Lumia gebruiker.

bij die lumia heb ik trouwens ook nooit gewalgd van de modellen die onder de mijne gepositioneerd zijn :-D

Heeft Apple al officieel bekend gemaakt hoe lang de iPhone 5 ondersteund gaat worden? Het is namelijk de eerste keer voor mij dat ik hoor dat de 5c korter ondersteund wordt...

PS, Android vind ik vreselijk. Kan er na de iPhone en WP niet aan wennen. Heb het 3 x geprobeerd, met een Galaxy S2, een Chinees en een Xperia Z, maar vind het nog steeds niets. Dus ik kan me jouw voorkeur best voorstellen voor een bepaald product.
Meningen, ik walg ervan :). Maar dat terzijde, als een toestel twee keer sneller is dan krijgt die sowieso betere ondersteuning, of het nou langer is, weet ik niet, maar het is sowieso in je voordeel.

Door Tweakers user IJsthee-, donderdag 20 februari 2014 21:59

Met algemeen gebruik en bellen vind ik de 5C beter in de hand liggen dan een 5/5S. :>
Verder, tja, het is smaak. :9

Door Tweakers user Frozen, donderdag 20 februari 2014 22:12

s is mooier, maar liever heb ik een telefoon met android.

Door Tweakers user LopendeVogel, donderdag 20 februari 2014 22:54

Ik heb de 5s gold, en ik ga voor me vriendin de 5C rosť kopen doordat ze gek is op de kleur.
De kleuren van de 5C is niet "classic" maar wel hip.
Gelukkig in ons huis geen rosť te vinden, maar de 5c laat ik wel toe:D
Tevens kan ik voor inkoop de 5c voor 250-300 krijgen.. Dus dat is goedkoop voor een degelijk toestel.

Door Tweakers user i-chat, donderdag 20 februari 2014 23:34

ik snap serieus niet wat dat toch is met bepaalde mensen en hun vooroordelen over android, alsof elk toestel geroot en gecustomized zou moeten worden, ja mijn vorrige telefoon was geroot, en ja uiteindelijk toen htc de stekker uit de updates trok heb ik een custom rom ge-installeeerd, maar het hoefde niet, alles deed het nog, ik wilde enkel meer en het KON dus waarom niet...

mijn huidige telefoon draait ook android, is (nog) niet geroot en toch ben ik er voor het grootste deel behoorlijk tevreden over, facebook en alle overige meuk staat uigeschakeld en is verborgen zodat ik er geen last van heb, als ik het toestel zou rooten dan was het waarschijnlijk om dergelijke software er helemaal uit te slopen en misschien wat non-essentiele onderdelen van sence5 (wat eigenlijk toch eeen prachtige skin is)...
eraf te gooien, omdat het kan, of omdat ik dan cpu wat minder hoef te belasten zodat ie weer wat langer op een lading gaat.. maar het uiteindelijke punt.

het is een sub 300euro toestel, dus waarom zou ik dan nog een iphone kopen...

Door Tweakers user naarden 4ever, vrijdag 21 februari 2014 00:27

i-chat schreef op donderdag 20 februari 2014 @ 23:34:
ik snap serieus niet wat dat toch is met bepaalde mensen en hun vooroordelen over android, alsof elk toestel geroot en gecustomized zou moeten worden, ja mijn vorrige telefoon was geroot, en ja uiteindelijk toen htc de stekker uit de updates trok heb ik een custom rom ge-installeeerd, maar het hoefde niet, alles deed het nog, ik wilde enkel meer en het KON dus waarom niet...

mijn huidige telefoon draait ook android, is (nog) niet geroot en toch ben ik er voor het grootste deel behoorlijk tevreden over, facebook en alle overige meuk staat uigeschakeld en is verborgen zodat ik er geen last van heb, als ik het toestel zou rooten dan was het waarschijnlijk om dergelijke software er helemaal uit te slopen en misschien wat non-essentiele onderdelen van sence5 (wat eigenlijk toch eeen prachtige skin is)...
eraf te gooien, omdat het kan, of omdat ik dan cpu wat minder hoef te belasten zodat ie weer wat langer op een lading gaat.. maar het uiteindelijke punt.

het is een sub 300euro toestel, dus waarom zou ik dan nog een iphone kopen...
Dat is met alles, doordat mensen een bepaald product in het bezig hebben / in gebruik hebben behoren ze zich automatisch tot de groep dat dat product moet verdedigen tegenover de tegenstanders. Ik heb een android, en dus zijn iPhones overpriced en alleen maar goed gemarket. Nokia's zijn babytelefoons en blackberry, ach dat is toch al dood. Ik rijd BMW, en dus zijn Audi's duurder in onderhoud en is Mercedes niet vernieuwend genoeg in ontwerp. Ik gebruik Windows en is Mac OS X dus een besturingssysteem dat alleen voor grafische ontwerpers toegevoegde waarde heeft, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het is allemaal een opgewekt kuddegevoel wat je gewoon vooral moet negeren en je niet bij moet laten betrekken. Het enige wat telt is je eigen smaak, daar valt niet over te twisten. Ik heb zelf ook een iPhone 4S, maar toen mijn beste vriend laatst zijn Nexus 5 kwam showen was dat echt niet minder vet, en als het een Lumia 520 was had ik het net zo gaaf gevonden. Ik rijd een Ford Fusion en hij rijdt een Corsa. Het is echt niet dat ik een beter persoon met meer uitstraling ben omdat ik een ander merk auto rijdt met iets meer motorinhoud en een grotere achterbak, en ik zou nooit hebben geklaagd als het omgedraaid zou zijn.

Die concurrentie is zo real als je het zelf maakt. Als jij je ongelofelijk betrokken voelt bij Apple en walg je van alles waar geen wit appeltje op te zien is, doe lekker je ding. Maar ik beschouw je wel als een van de grootste idioten die ik heb mogen ontmoeten. :)

Door Tweakers user Rexus, vrijdag 21 februari 2014 07:43

auto660 schreef op donderdag 20 februari 2014 @ 19:29:
Ik heb nu een 4S, een telefoon waar ik nog wel een aantal jaar mee wil doen. Hij is nog snel genoeg en de batterijduur is ook lang genoeg. Ik hoop dat IOS8 nog naar de 4S komt maar ik denk het niet.

Maar als ik een nieuwe iPhone moest kiezen dan zou ik voor de 5S gaan. De 5C is, wat jij ook al zegt, net een babytelefoon met al die kleurtjes en de plastic behuizing. (dit is gebaseerd op foto's, ik heb er geen een in mijn handen gehad)
Zelf heb ik ook een 4s, en als ik zie hoe traag de 4 van bekende is geworden sinds de update naar Ios 7 zal ik de update naar Ios 8 laten voor wat het is.

Na twee jaar is het nog steeds een goede en snelle telefoon, bevalt prima!

Door Tweakers user i-chat, vrijdag 21 februari 2014 08:45

naarden 4ever schreef op vrijdag 21 februari 2014 @ 00:27:
[...]


Dat is met alles, doordat mensen een bepaald product in het bezig hebben / in gebruik hebben behoren ze zich automatisch tot de groep dat dat product moet verdedigen tegenover de tegenstanders. Ik heb een android, en dus zijn iPhones overpriced en alleen maar goed gemarket. Nokia's zijn babytelefoons en blackberry, ach dat is toch al dood. Ik rijd BMW, en dus zijn Audi's duurder in onderhoud en is Mercedes niet vernieuwend genoeg in ontwerp. Ik gebruik Windows en is Mac OS X dus een besturingssysteem dat alleen voor grafische ontwerpers toegevoegde waarde heeft, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het is allemaal een opgewekt kuddegevoel wat je gewoon vooral moet negeren en je niet bij moet laten betrekken. Het enige wat telt is je eigen smaak, daar valt niet over te twisten. Ik heb zelf ook een iPhone 4S, maar toen mijn beste vriend laatst zijn Nexus 5 kwam showen was dat echt niet minder vet, en als het een Lumia 520 was had ik het net zo gaaf gevonden. Ik rijd een Ford Fusion en hij rijdt een Corsa. Het is echt niet dat ik een beter persoon met meer uitstraling ben omdat ik een ander merk auto rijdt met iets meer motorinhoud en een grotere achterbak, en ik zou nooit hebben geklaagd als het omgedraaid zou zijn.

Die concurrentie is zo real als je het zelf maakt. Als jij je ongelofelijk betrokken voelt bij Apple en walg je van alles waar geen wit appeltje op te zien is, doe lekker je ding. Maar ik beschouw je wel als een van de grootste idioten die ik heb mogen ontmoeten. :)
ik denk dat je daar zeker een punt maakt, ik heb niets met de iphone, of met osx, maar toch heb ik het idee dat sommige dingen beter geregeld zijn dan in windows, en zelfs linux. het dmg package systeem is daar een voorbeeld van, hoewel het huidige packages systeem in de meeste distro's ook wel zo zijn voordelen kent (vooral als het gaat om update van bepaalde libs). beiden zijn iig mijlen ver vooruit op windows.

punt is ze hebben allemaal hun voordelen, en als appel niet zo duur was, (tov buget windows laptopjes) zou ik mijn pa zeker een macbook hebben geadviseerd, misschien dat dat beter zou passen

Door Tweakers user 12345dan, vrijdag 21 februari 2014 09:56

Rexus schreef op vrijdag 21 februari 2014 @ 07:43:
[...]


Zelf heb ik ook een 4s, en als ik zie hoe traag de 4 van bekende is geworden sinds de update naar Ios 7 zal ik de update naar Ios 8 laten voor wat het is.

Na twee jaar is het nog steeds een goede en snelle telefoon, bevalt prima!
Dit is nou precies waarvan ik walg, de iPhone 4S is twee keer zo snel als de iPhone 4, dit is hetzelfde bij de iPhone 5S en de iPhone 5C, later wordt de 5C even traag onder iOS (iOS 9?) als de iPhone 4 op iOS 7.

Door Tweakers user 12345dan, vrijdag 21 februari 2014 10:05

naarden 4ever schreef op vrijdag 21 februari 2014 @ 00:27:
[...]


Dat is met alles, doordat mensen een bepaald product in het bezig hebben / in gebruik hebben behoren ze zich automatisch tot de groep dat dat product moet verdedigen tegenover de tegenstanders. Ik heb een android, en dus zijn iPhones overpriced en alleen maar goed gemarket. Nokia's zijn babytelefoons en blackberry, ach dat is toch al dood. Ik rijd BMW, en dus zijn Audi's duurder in onderhoud en is Mercedes niet vernieuwend genoeg in ontwerp. Ik gebruik Windows en is Mac OS X dus een besturingssysteem dat alleen voor grafische ontwerpers toegevoegde waarde heeft, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het is allemaal een opgewekt kuddegevoel wat je gewoon vooral moet negeren en je niet bij moet laten betrekken. Het enige wat telt is je eigen smaak, daar valt niet over te twisten. Ik heb zelf ook een iPhone 4S, maar toen mijn beste vriend laatst zijn Nexus 5 kwam showen was dat echt niet minder vet, en als het een Lumia 520 was had ik het net zo gaaf gevonden. Ik rijd een Ford Fusion en hij rijdt een Corsa. Het is echt niet dat ik een beter persoon met meer uitstraling ben omdat ik een ander merk auto rijdt met iets meer motorinhoud en een grotere achterbak, en ik zou nooit hebben geklaagd als het omgedraaid zou zijn.

Die concurrentie is zo real als je het zelf maakt. Als jij je ongelofelijk betrokken voelt bij Apple en walg je van alles waar geen wit appeltje op te zien is, doe lekker je ding. Maar ik beschouw je wel als een van de grootste idioten die ik heb mogen ontmoeten. :)
Dat zal zeker, maar ik verdedig ook de Mac Pro, maar ik heb hem niet, was het maar waar :). Ik ben normaal altijd voorstander van Apples producten, alleen niet van de iPhone 5C, maar goed dacht ik, die is voor China. Maar mensen beseffen zich niet dat dit de toekomstige iPhone 4 is. Dat is dan weliswaar ook de iPhone 5 later, maar die is al ruim een jaar op de markt geweest. Ik zou dit niet erg hebben gevonden als Apple de iPhone 5C goedkoop maakte, maar wat ze nu doen is gewoon letterlijk een oud apparaat in een nieuw jasje steken. Ik had dit dat liever gezien bij de iPhone 4S in plaats van de iPhone 5. Dan zou de prijs kunnen dalen rond 400 euro. Dan zou er een groter verschil in prijs zijn met de iPhone 5S.

P.S. Ja ik besef me ook dat de iPhone 5S de toekomstige iPhone 4 is, maar de iPhone 5C mist een jaar en zou zomaar over twee jaar al de iPhone 4 zijn qua traagheid.

Door Tweakers user Albantar, vrijdag 21 februari 2014 10:55

Ik heb zelf een 5C en ben er heel tevreden mee. Het is ook de standaard iPhone die ik voor mijn collega's bestel. Als zakelijk toestel is er geen meerwaarde aan de 5S ten opzichte van de 5C. Sterker nog, de 5C is als zakelijk toestel beter want minder diefstalgevoelig, minder schadegevoelig door de plastic achterkant, en een stuk(je) goedkoper: onder die magische grens van §500 terwijl de 5S daarboven ligt.

Door Tweakers user WoutervOorschot, vrijdag 21 februari 2014 15:48

Tja, ik vindt de kleuren van de 5c nogal flets. Voor een telefoon met mooie kleuren moet je een Lumia nemen. Als ik moest kiezen zou het dan ook een Lumia worden(of een5s, als het om iPhones gaat.., :D)

Door Tweakers user Ample Energy, vrijdag 21 februari 2014 16:05

"Welke telefoon hebben jullie liever? De iPhone 5C of de iPhone 5S?"
Als ik můest kiezen tussen die twee toestellen en ik zou zelf moeten betalen, dan zou het ook een 5C worden.
En aangezien er mensen zijn die echt tussen die twee toestellen 'moeten' kiezen, snap ik dat er veel mensen voor een 5C gaan.

Jammer dat ze het niet als Nokia doen. Mooie telefoons, modellen direct onder de topmodellen gewoon dezelfde processor geven, een toestel van 150 euro ziet er net zo leuk uit als een van 250. Maar ja, een iPhone van 150 euro die retegoed presteerd past niet bij het imago van Apple. Ze verkloten immers niet per ongeluk de performance van oude modellen d.m.v. software-updates.

Door Tweakers user NTAuthority, vrijdag 21 februari 2014 17:51

Ik heb zelf een 5C (een groene, dan ook), en heb daar een paar simpele redenen voor:
1) Ik moest m'n vorige telefoon vervangen aangezien deze niet volledig functioneel meer was (mja, kan gebeuren), en de 5s was nog niet algemeen leverbaar.
2) Ik wil niet al te veel overkomen alsof ik 'veel geld te besteden heb', een plastic iPhone is dan net iets minder bekend als 'duur'.
3) Na de klachten over case-problemen met de 5 meende ik dat de 5s ook last van deze had, wat uiteindelijk bleek te eindigen in een 5C die na 2 maanden een vaak-voorkomend case-probleem had...

Had ik liever een 5s op dit punt? Niet per se, en als ik een ander platform wilde dan had ik dat ook gekocht (hoewel ik nog altijd erg uitkijk naar ports van Sailfish...)

Door Tweakers user TZC-T1-FX, zaterdag 22 februari 2014 09:22

Ik heb ze allebei. De iPhone 5s is mijn main driver en op mijn witte iPhone 5c luister ik muziek. Zo balenceer ik de load tussen de twee toestellen en gaat mijn batterij langer mee op de iPhone 5s.

De iPhone 5c ligt veel beter in de hand en de meeste mensen in mijn omgeving vinden hem leuker dan gedacht. De iPhone 5c heeft een toekomst, alleen niet die van de mainstream Apple user denk ik.

Door Tweakers user harveydwijs2, zaterdag 22 februari 2014 09:50

de iPhone 5C ligt vergeleken met de 5S/5 echt heel lekker in de hand!

IK twijfelde zelf ook om voor een 5C te gaan maar heb uiteindelijk blackberry genomen.

Bij lang vasthouden kunnen de scherpe randen bij de 5/5S een "pain in the *ss" zijn :9

Door Tweakers user cyntax, zaterdag 22 februari 2014 14:47

Mijn redenen om voor de 5C te kiezen ipv de 5S:

1. De 5S is overpriced, ik heb tot nu toe elke iPhone gehad maar de upgrades van de 5S is de prijsverhoging zeker niet waard. Ik kan de prijs/features verhouding gewoon niet goed praten. De 5C is daarnaast voldoende voor mij, ik ga er ook niet jaren mee doen en upgrade waarschijnlijk vanaf de 5C naar de 6 dus het argument dat de 5S langer wordt gesupport is voor mij ook geen pluspunt.

2. Doordat ik zo vaak van phone ben geswitcht had ik er echt geen zin in om weer zo een groot bedrag neer te tellen voor een nieuwe 5S, de 5C was echt een koopje (in de US) en toch weer eens leuk voor de verandering.

3. De 5C ligt zoals vele hier al hebben gezegd veel lekkerder in de hand dan de 5S.

4. De 5C valt veel meer op, iedereen in mijn omgeving wou hem heel graag vast houden en zien toen ik heb net had (2 weken voor de Nederlandse release). Stel dat ik een 5S had dan hadden de meeste mensen niet eens gemerkt dat ik geupgrade was aangezien mensen die er niet veel van af weten toch het verschil tussen de 5 en de 5S niet zien.

5. De kleur van de iPhone matched bij mijn jas en mijn motor ;).

6. De 5C is minder diefstal gevoelig aangezien gangsta's niet met pastel kleuren telefoons willen lopen.

7. Veel positieve reacties van het andere geslacht :).

Door Tweakers user 12345dan, zaterdag 22 februari 2014 17:17

cyntax schreef op zaterdag 22 februari 2014 @ 14:47:
Mijn redenen om voor de 5C te kiezen ipv de 5S:

1. De 5S is overpriced, ik heb tot nu toe elke iPhone gehad maar de upgrades van de 5S is de prijsverhoging zeker niet waard. Ik kan de prijs/features verhouding gewoon niet goed praten. De 5C is daarnaast voldoende voor mij, ik ga er ook niet jaren mee doen en upgrade waarschijnlijk vanaf de 5C naar de 6 dus het argument dat de 5S langer wordt gesupport is voor mij ook geen pluspunt.

2. Doordat ik zo vaak van phone ben geswitcht had ik er echt geen zin in om weer zo een groot bedrag neer te tellen voor een nieuwe 5S, de 5C was echt een koopje (in de US) en toch weer eens leuk voor de verandering.

3. De 5C ligt zoals vele hier al hebben gezegd veel lekkerder in de hand dan de 5S.

4. De 5C valt veel meer op, iedereen in mijn omgeving wou hem heel graag vast houden en zien toen ik heb net had (2 weken voor de Nederlandse release). Stel dat ik een 5S had dan hadden de meeste mensen niet eens gemerkt dat ik geupgrade was aangezien mensen die er niet veel van af weten toch het verschil tussen de 5 en de 5S niet zien.

5. De kleur van de iPhone matched bij mijn jas en mijn motor ;).

6. De 5C is minder diefstal gevoelig aangezien gangsta's niet met pastel kleuren telefoons willen lopen.

7. Veel positieve reacties van het andere geslacht :).
Vooral over punt zeven jammer ik nu met mijn iPhone 5S :) .

Maar iedereen wil ook mijn iPhone 5S 'aanraken' en de vingerafdrukscanner uitproberen. :P

Door Tweakers user Tweaker1234, zaterdag 22 februari 2014 22:34

Ik heb in al die tijd nog geen enkele 5c gezien. Hoezo in opmars...
De 5c is natuurlijk ook een Lumia wannabee en dan zijn de kleuren nog te heet gewassen.
5s zie ik wel af en toe maar het merendeel is 4 of oude 5.
Heb er een gehad en geniet nu alweer een half jaar van een Lumia.

Door Tweakers user havana, zondag 23 februari 2014 08:51

Mijn vrouw heeft ook bewust een 5C gekozen i.p.v. een 5S

1. De 5C ligt (zoals vaker vermeld) fijner in de hand
2. De 5S beschadigt veel sneller > je moet een case gebruiken en is die mooie 5S ineens ook van plastic. Bij de 5C hoef je geen case te gebruiken want deze is al van plastic.
3. Lagere prijs. Nog steeds duur, akkoord maar de bouwkwaliteit is nog steeds beter dan de concurrentie.
4. Leuk roze kleurtje.

Door Tweakers user 12345dan, zondag 23 februari 2014 09:09

havana schreef op zondag 23 februari 2014 @ 08:51:
Mijn vrouw heeft ook bewust een 5C gekozen i.p.v. een 5S

1. De 5C ligt (zoals vaker vermeld) fijner in de hand
2. De 5S beschadigt veel sneller > je moet een case gebruiken en is die mooie 5S ineens ook van plastic. Bij de 5C hoef je geen case te gebruiken want deze is al van plastic.
3. Lagere prijs. Nog steeds duur, akkoord maar de bouwkwaliteit is nog steeds beter dan de concurrentie.
4. Leuk roze kleurtje.
De hoesjes van de 5S zijn meestal helemaal niet van plastic, maar van kunststof of (kunst)leer. En het is juist aan te raden om een hoesje tebgebruiker op je iPhone 5C, daar vormen zich ook heel snel krassen. En de iPhone 5C is ook helemaal niet 'sterker' dan de iPhone 5S. Zie: http://youtu.be/QGkDSzGtdew . Het deed wel pijn om naar deze video te kijken. Mede-Apple-fanaten blijf weg! ;)

Door Tweakers user 12345dan, zondag 23 februari 2014 09:11

Tweaker1234 schreef op zaterdag 22 februari 2014 @ 22:34:
Ik heb in al die tijd nog geen enkele 5c gezien. Hoezo in opmars...
De 5c is natuurlijk ook een Lumia wannabee en dan zijn de kleuren nog te heet gewassen.
5s zie ik wel af en toe maar het merendeel is 4 of oude 5.
Heb er een gehad en geniet nu alweer een half jaar van een Lumia.
Ik heb er ondertussen meer dan twaalf verschillende gezien in twee weken, woon en werk ik in een iPhone 5C-buurt :? ? :)

Door Tweakers user ZpAz, zondag 23 februari 2014 15:37

JeroenC schreef op donderdag 20 februari 2014 @ 22:54:
Ik heb de 5s gold, en ik ga voor me vriendin de 5C rosť kopen doordat ze gek is op de kleur.
De kleuren van de 5C is niet "classic" maar wel hip.
Gelukkig in ons huis geen rosť te vinden, maar de 5c laat ik wel toe:D
Tevens kan ik voor inkoop de 5c voor 250-300 krijgen.. Dus dat is goedkoop voor een degelijk toestel.
Het lijkt me stug dat je ergens het toestel voor 250-300 kan krijgen (nieuw) dat is bijna 300 euro onder de verkoop prijs. Het is niet dat Apple ze levert voor een 300 euro aan een groothandel of zo.

Door Tweakers user cyntax, zondag 23 februari 2014 23:34

ZpAz schreef op zondag 23 februari 2014 @ 15:37:
[...]


Het lijkt me stug dat je ergens het toestel voor 250-300 kan krijgen (nieuw) dat is bijna 300 euro onder de verkoop prijs. Het is niet dat Apple ze levert voor een 300 euro aan een groothandel of zo.
250-300 is inderdaad wel heel laag maar het zou opzich nog wel kunnen. Mijn iPhone 5C 16GB uit de VS was ook maar omgerekend 400 euro :P.

Door Tweakers user Mavamaarten, donderdag 27 februari 2014 18:07

Doe mij maar een Xiaomi Mi3 ;)

Door Tweakers user ItsNotRudy, donderdag 3 april 2014 16:24

MaZeLe schreef op donderdag 20 februari 2014 @ 20:16:
Mensen met een iPhone hebben iets te compenseren denk ik altijd maar.. Hetzelfde idee als Youp van 't Hek heeft over mensen die een Porsche rijden.

Dus; doe mij maar een WP of Android (enige andere relevante besturingssystemen zijn er niet).
Stiekem denk ik dat mensen die oordelen vellen over anderen aan de hand van welke telefoon ze prefereren zelf ook wat te compenseren hebben. Of in ieder geval een aantal geestelijke problemen. Dat je je daar zo druk om kan maken en dat je uberhaupt arrogant genoeg bent om voor andere mensen te bepalen wat een acceptabel apparaat is om te gebruiken :)

Groetjes,

Een gebruiker van 2 Android devices, 2 iOS devices en 1 Windows device.

Door Tweakers user alfredjodocus, donderdag 3 april 2014 21:00

havana schreef op zondag 23 februari 2014 @ 08:51:
Mijn vrouw heeft ook bewust een 5C gekozen i.p.v. een 5S

1. De 5C ligt (zoals vaker vermeld) fijner in de hand
2. De 5S beschadigt veel sneller > je moet een case gebruiken en is die mooie 5S ineens ook van plastic. Bij de 5C hoef je geen case te gebruiken want deze is al van plastic.
3. Lagere prijs. Nog steeds duur, akkoord maar de bouwkwaliteit is nog steeds beter dan de concurrentie.
4. Leuk roze kleurtje.
punt 1, 2 en 4 zijn op te lossen met een hoesje, de lederen Apple hoesjes zijn erg mooi!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier ťťn aanmaken.